Ajalooline traditsioon: Suure-Jaani pƵhjaosa.

Arhiivid - Taevere vallamaja arhiiv

Samuti kui Olustvere vallaski on ka siin arhiivi materjal uuemast ajast pärist. Tulekahju puhul 1880. a. on suudetud ainult mõned eksemplarid vanemaid arhivaale peasta, missuguste kohta ka eraldi nimestik kronoloogilises järjekorras on kokku seatud. Kõige vanem raamat on arhiivis Lahmuse mõisa järele olevate hingede revisjoni raamat – pärit 1858. a. Peale selle oleks vast veel nimetamist väärt vanematest arhivaalidest vakuraamatud Lahmuse mõisa vakuraamat 1866. a, Enge mõisa vakur[aamat] 1872. a. ja Taevere mõisa ning Suure-Jaani kiriku mõisa vakur[aamat] 1836, 1892. a. Uuema aja arhivaalide nimestik on kokku seatud osalt süstemaatilises ja osalt kronoloogilises järjekorras. (Veel 1834. a. Taevere revisjoni leht, lauluraamat jm. [L. Kulbin 8. IV 37]).
EKLA, f 200, m 12:2, 22 (II) < Suure-Jaani khk. - Tony Bollmann (1926)